بریتانیا و بازسازی ” بازاریابی مقصد گردشگری ” در عصر پس از کرونا

بریتانیا به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین کشورهای اروپایی در تلاش است تا سازمانهای مدیریت مقصد (destination management organization) خود را به عنوان بازاریابان اصلی گردشگری بریتانیا ساماندهی و بازسازی کند. تا آنها بتوانند الگوهای پایدارتر و عملکرد بهتری داشته باشند.

مدل توسعه‌ دولت این کشور برای این سازمان ها بر اساس شعار : “امید به حرکت، در مسیر پیشرفت “ ایجاد شده است. 

اعلامیه‌ اخیر بریتانیا مبنی بر این‌که سازمانهای بازاریابی مقصد ( DMO) این کشور را با یک تجدید ساختار بنیادی، نوسازی می‌کند، بر پایداری و مشارکت جامعه در این امر تاکید جدی دارد.

به‌گفته‌ اندرو استوکس، مدیر شرکت ویزیت انگلند که قرار است این برنامه را با بودجه‌ی ۴.۷میلیون دلاری توسعه دهد و مدیریت کند ، “این بازسازی شامل راه‌ اندازی یک برنامه اعتباربخشی برای آن دسته از سازمان هایی است که با نظارت استراتژیک دولت، در راستای پایدارتر کردن، قابل‌ دسترس‌ تر کردن و رقابتی‌ تر کردن صنعت گردشگری بریتانیا تلاش می‌کنند”.

علاوه بر این، صندوقی برای سازمان های “مدیریت مقصد محلی” که عملکرد درخشانی داشته باشند، در نظر گرفته شده است تا بر اساس الگویی جدید و با استفاده از فرصت های سرمایه گذاری بازسازی شده و توسعه یابند.

امید به حرکت، در مسیر پیشرفت
امید به حرکت، در مسیر پیشرفت

این بازسازی در پاسخ به گزارش سال گذشته درباره‌ سازمانهای مدیریت مقصد – DMO بریتانیا توسط نیک دی بویس، رئیس هیئت مشاوران ویزیت انگلند صورت می‌گیرد. که در آن تاکید شده است فضای سازمان مدیریت مقصد بسیار بی‌نظم و پراکنده است. طبق گفته‌ استوک، در بعضی از مناطق، بیش از ۴۰ سازمان مدیریت مقصد وجود دارد که در بسیاری از موارد دارای همپوشانی و تداخل عملکرد هستند.

هدف این برنامه‌ی اعتباربخشی، نظم بخشیدن به رویکرد و عملکرد سازمانهای پراکنده مدیریت مقصد بریتانیا است. در اولین قدم، بر اساس بررسی های تخصصی و متمرکز، سازمانهای معتبر مدیریت مقصد، نشان مشارکت‌های اقتصادی بازدیدکنندگان محلی را دریافت خواهند کرد. اندرواستوکس معتقد است: کاری که باید انجام شود حذف هم‌ عرضی ها و هدر رفت انرژی شرکت ها در بی نظمی ها است. مقیاس این مشارکت‌ها باید مقیاسی مناسب و قابل درک برای هر بازدیدکننده باشد.

 شرکت ویزیت انگلند در سال جدید نیز در حال حل و فصل جزئیات معیارهای اعتباربخشی با دولت است. در همین زمینه مدیر این شرکت معتقد است : «بعضی از طرح های اولیه در مورد این معیارها در ارتباط با وجود سازمان‌های عضو، تعامل با صنعت محلی آنها، همکاری با سایر سازمان‌های دولتی محلی و داشتن کارکردی در مورد توسعه مقصد خواهد بود.» 

شارلوت گوی، مدیرعامل شرکت دستینیشن لینکولنیشایر در ایمیل ارسالی برای ما نوشته است: «داشتن یک طرح اعتباربخشی که شرکت ویزیت انگلند آن را توسعه داده باشد، واقعا دلگرم‌ کننده است و باعث می‌ شود سازمانهای DMO همان‌ طور که شایستگی‌ اش را دارند به رسمیت شناخته شوند. همچنین وضعیت اقدامات استراتژیکی که این روزها بسیاری از ما در حال انجام ان هستیم، اما هنو ناشناخته مانده است نیز بهبود خواهد یافت.»

سازمانهای مدیریت مقصد شایستگی‌ به رسمیت شناخته شدن را دارند
سازمانهای مدیریت مقصد شایستگی‌ به رسمیت شناخته شدن را دارند

پس از استارت برنامه‌ اعتباربخشی، دولت منطقه‌ ای را به عنوان پایلوت و برای اجرای آزمایشی انتخاب خواهد کرد. در این منطقه، یک سازمان مدیریت مقصد یا گروهی از سازمان‌ های مدیریت مقصد محلی، بودجه ای مشخص دریافت خواهند کرد تا طبق یک مدل و الگوی جدید در طول سه سال فعالیت کنند و نتایج عملکرد آنها مورد بررسی خواهد گرفت. 

اندرو استوک مدیرعامل visit england اعتقاد دارد: «هدف ما این است که متوجه شویم، آیا واقعا قادر هستیم عنصر بودجه و تأثیر آن را در سطح منطقه‌ای و محلی را برای توسعه‌ی گردشگری اندازه‌گیری کنیم یا خیر. دولت البته امیدوار است که این آزمایش را در مناطق دیگر نیز گسترش دهد. از زمان همه‌گیری کرونا، اولویت اصلی بسیاری از سازمان‌های مدیریت مقصد، ارائه مدل‌های انعطاف‌پذیرتر و مدرن تر با پاسخگویی سریعتر و بهتر بوده است.»

معیارها و المان های تاثیر بخشی برای بررسی و تحلیل، تنها مختص مقصد و محل حضور گردشگران خواهند بود. 

« از آن‌جایی که مقاصد مختلف اهداف متفاوتی دارند، منطقه‌ی آزمایشی در تحقق اهداف ما نقش بسیار حیاتی و مهمی ایفا می‌کند. » این نظر اندرو استوک است که در ادامه صحبت هایش معتقد است: « تحلیل تغییرات و اندازه گیری پارامترهای اثرات اقتصادی، تعداد بازدیدکنندگان، پایداری و دسترسی قطعاً برای ما مهم و اثرگذار خواهند بود.»

وی در پایان سخنان خود به نکته ی مهمی اشاره می کند: «بدون شک رقابت زیادی بر سر اینکه منطقه‌ی آزمایشی و پایلوت کجا باشد، وجود خواهد داشت، اما خوشحالم که این شرکت ها و سازمان ها، به همین دلیل زمان و انرژی خود را صرف یافتن راه‌حل‌های بلندمدت خواهند کرد و نه دستاوردهای زودگذر. دستاوردهای زودگذر، این بخش آسیب‌ دیده و نیازمند ترمیم را حتی شکننده‌تر از دوران کووید خواهد کرد.» 

اشتراک گذاری در:
فیس بوک
لینکدین
تلگرام
توییتر
اسکایپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *