شرکت فرانسوی آکور (French multinational hospitality company) به عنوان گروهی پیشرو در زمینه ی هتلداری، در آخرین گردهمایی استادان سفر (اربابان سفر) یا (Masters of Travel) مطالب جالبی در این حوزه ارائه کرده است.
آنچه این شرکت تصویر میکند و به بررسی آن می پردازد بر اساس رواج چند پدیده جهان شمول است، که همزمان با همه گیری کرونا آغاز شدند و روز به روز وسعت آنها بیشتر می شود.
آکور در این ارائه هشدار می دهد که تعداد سفرها و ماموریت های شرکتی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ و سالهای پیش از پاندمی کاهش چشمگیری داشته است و این روند در سراسر اروپا برای همیشه تداوم خواهد داشت.
این غول هتلداری و مهمان داری، در گزارش تازه خود، پیش بینی کرده است که ۲۰ درصد از جلسات حضوری کاری برای همیشه از بین رفته اند و جای خود را به جلسات آنلاین و مجازی داده اند. کارشناسان آکور معتقدند این جلسه ها ممکن است با جلسه های مجازی جایگزین شوند یا از اساس ضرورت برگزاری آن ها زیر سؤال برود.

در گزارش جدید شرکت که بخشی از مجموعه Master of Travel است، آمده است: ” اخیراً رهبران تجاری بزرگ، به میزبانی شرکت آکور مدیرانی را که مسئول سفرهای شرکتی هستند، در یک رویداد تخصصی کنار یکدیگر جمع کرده اند. آن ها در این گردهمایی، نظرشان را درباره سفرهای کاری لازم در آینده و حذف بسیاری از سفرهای غیرضروری با آن ها در میان گذاشته اند و در نهایت همگی به اتفاق نظر رسیدند که تعداد سفرهای اروپا در سال ۲۰۲۲ نسبت به قبل از همه گیری کووید به یک پنجم کاهش یافته است. یکی از مدیران حاضر در جلسه شاید بدبینانه، اما کاهش 50 درصدی را پیش بینی کرده است. در این گزارش برای این کاهش دو دلیل عمده ذکر شده است:
- پیشرفت فناوری در زمینه گفتگوی آنلاین و جلسات مجازی
- بررسی دوباره ی ضرورت سفرها و میزان واقعی نیاز به آنها
چشم اندازی که تغییر کرده است
سوفی هالگارد، معاون ارشد بخش فروش آکور در شمال اروپا به عنوان میزبان این رویداد که در فرانکفورت آلمان برگزار گردید، معتقد است: ” یکی از موضوعاتی که در محافل گفت وگو درباره آینده بسیار پر اهمیت و مورد توجه است، برگزاری جلسات کاری ترکیبی یا هیبریدی است.“
توانایی برگزاری جلسات به صورت مجازی یا ترکیبی از مجازی و حضوری مورد توجه بسیاری رهبران کسب و کارها قرار گرفته است. این موضوع برای بعضی از شرکت های فعال در زمینه تولید سخت افزار و نرم افزارهای مخصوص برگزاری رویدادهای مجازی و لایو (event tech firms) خبر ویژه و خوبی به نظر می رسد.
شرکت آکور پیش بینی می کند تعداد سفرها از میزان فعلی نیز کمتر خواهد شد. اما مسافران زمان بیشتری را در هتل ها خواهند گذراند و با گذر زمان نیز مسافرها بیشتر و بیشتر، از هتل هایی که حامی محیط زیست و مطابق با استانداردهای کنوانسیون پاریس نیستند، دوری می کنند.

یکی از رهبران شرکت کننده این طور بیان کرده بود که، اقامت های یک شبه در حال حاضر یک امتیاز و مزیت محسوب می شوند و ما از مدیران خود خواسته ایم این مسئله که آیا با بیشتر ماندن می توانند به دستاوردهای بیشتری برسند یا خیر را بررسی کنند و در یک گزارش آماری به ما اعلام نتیجه کرده اند. وی از مدیرانی که موظف به انجام این کار شده اند نام نبرد، اما به گفته او، آن ها نمایندگانی از بخش های مختلف فناوری، مالی، خدمات حرفه ای، سرگرمی و داروسازی هستند.
آن ها در این بررسی متوجه شدند که در آینده تعداد سفرهای کاری توام با تفریح و با هدف سپری کردن تعطیلات در کنار پیشبرد کار افزایش خواهد یافت. آکور معتقد است با گذر زمان سفرهای کاری از نظر تعدادی کمتر و از لحاظ زمانی، طولانی تر خواهند شد.
یکی از کارشناسان آکور در این مورد معتقد است که ملاقات با ۴یا ۵ مشتری به جای یک یا دو نفر در هر سفر، به معنای سفرهای کمتر و در نتیجه تولید کربن کمتر برای کره زمین است. بیان این مطلب نشان می دهد که روزبه روز شرکت های بیشتری سفرهای کاری یک روزه را کنار خواهند گذاشت و به تجمیع دیدارها و سفرهای کاری خواهند پرداخت.
با این حال این گزارش اشاره می کند که هنوز هم به جلسات حضوری نیازمندیم و برای بعضی از امور جلسات مجازی و راه دور راهگشا نخواهند بود. تحقیقات آکور همچنان نشان می دهد کارمندان انتظار دارند حقوقشان برای جلسات حضوری 25 درصد بیشتر از جلسات مجازی باشد. همین امر نیز مدیران بیشتری را متمایل به برگزاری مجازی جلسات خواهد نمود.

برای محیط زیست
رهبران حاضر در این رویداد اعتقاد داشتند، الزام به کنوانسیون جهانی پاریس برای جلوگیری از تولید گازهای گلخانه ای، افزایش گرمایش زمین و افزایش میزان مصرف کربن بسیار مهم است و باید هر سفر کاری منطقی و توجیه پذیر باشد. در غیر این صورت لزومی به انجام این سفرها نیست.
یکی از آن ها معتقد است، تغییر و متعادل سازی دیگر کافی نیست و همکاران ما در هتل ها باید ثابت کنند که به صورت واقعی و در عمل، به کاهش اثرات منفی عملکرد خود بر روی محیط زیست اهمیت می دهند و کمک می کنند.
یکی دیگر از شرکت کنندگان نیز اینگونه بیان میکرد که اگر تامین کننده ای در حوزه ی محیط زیست ادعاهای دروغین و غیرواقعی داشته باشد، نیازمند این مساله هستیم که شدیداً با او برخورد شده و واکنش متناسب در قبال این امر نشان داده شود.
یکی دیگر از اساتید شرکت کننده در رویداد معتقد بود: “هتل هایی که در برنامه هایشان سلامت محیط زیست و تجدیدپذیر بودن مواد مختلف مصرفی را در نظر نمی گیرند، نباید به عنوان تامین کننده و مقصد سفر مورد تایید دیگران قرار بگیرند. اعضای میزگرد مصر هستند که سازمان ها و نهادهای واسط محیط زیستی، بر روی برنامه سبز تامین کنندگان نظارت داشظته باشند و برای آرامش خاطر تنها در صورت تطابق با برنامه های سبز قاره ای و جهانی، آنها را تایید کنند.

یکی از مدیران بزرگ و با تجربه در صنعت گردشگری نیز به ارائه آماری از شرکت خود پرداخت. که طبق آمار وی، شرکت متبوعش در سال ۲۰۲۳ در بودجه ی مالی خود بخشی به عنوان بودجه ی کربنی در نظر خواهد گرفت. بنابراین احتمالاً به زودی شاهد این خواهیم بود که بودجه ی کربن ( مقابله با تولید کربن) در کنار جریمه های ویژه آن، در سال های آتی یک امر عادی شده و شرکت های بسیاری برای این مساله ردیف بودجه جدا در نظر بگیرند.
در پایان نیز سوفی هالگارد در پایان جمع بندی خود به عنوان مدیر رویداد چنین گفت: « مدیران ما باید در آینده سفرهای کاری کم اهمیت تر را کنار بگذارند و آن ها را با سفرهای مهم تجاری و تجمیع چند رویداد و دیدار جایگزین کنند. سفرهایی که برنامه دقیق و پایداری داشته باشند و برای کارمند، کارفرما و کره زمین، مناسب و مطلوب باشند ».